20/08/2007

Αρκάς – Εχθροί εξ Αίματος


Δεν γνωρίζω ούτε έναν Έλληνα κάτω των 50 που να μην λατρεύει τον Αρκά. Πρέπει να είναι ο πιο αγαπητός άνθρωπος των ελληνικών τεχνών και γραμμάτων και ας κρατά το χαμηλότερο προφίλ – όποιος μπορέσει να βρει έστω και μία φωτογραφία του ας μου την στείλει, τον παρακαλώ πολύ.

Έτσι κάθε νέα δουλειά του μοιραία εξαφανίζεται ταχύτατα από τα ράφια. Ακόμα καλύτερα, την διαβάζουν όλοι όσοι την αγοράζουν, την ξαναδιαβάζουν και τη δανείζουν και στους φίλους τους. Εικάζω ότι εκτός από ο πιο αγαπητός είναι και ο πιο πολυδιαβασμένος.

Για να μπω επιτέλους στο θέμα, βρήκα τους Εχθρούς, ένα θεατρικό (!), στα ράφια ενός βιβλιοπωλείου στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής, το αγόρασα αμέσως και το διάβασα μέσα σε δύο ωρίτσες. Κάθε λίγο και λιγάκι ξεκαρδιζόμουν στα γέλια.

Το έργο διαδραματίζεται στο εσωτερικό ενός ανθρώπινου οργανισμού του οποίου ο εγκέφαλος έχει πέσει σε κώμα. Ο οργανισμός πρέπει να ανήκει σε Έλληνα γιατί αμέσως τα όργανά του αρχίζουν να δολοπλοκούν για να εξασφαλίσουν το καλύτερο γι΄αυτά και μόνο. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό τότε οι προσπάθειες στρέφονται στο να κάνουν χαλάστρα στους υπόλοιπους π.χ. προσπαθώντας να μποϋκοτάρουν την μεταμόσχευση όσων οργάνων θα μπορούσαν να σωθούν.

Δεν σας λέω τι συμβαίνει στο τέλος. Μόνο ότι το παχύ έντερο είναι απολαυστικό.

* Η έκδοση σε μέγεθος τσέπης των Γραμμάτων είναι υπέροχη αν και δεν καταλαβαίνω ποια όργανα απεικονίζονται στα σχέδια του Αρκά.

1 comment:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Μαλιστα....Ενδιαφερον ακουγεται και κατι μου λεει οτι θα το παρω....