03/01/2008

Ivan Turgenev - First Love


Μια και έχω τόσο καιρό να γράψω λόγω φόρτου εργασίας και νέων εντατικών οικογενειακών υποχρεώσεων μπαίνω κατευθείαν στο ψητό.

Η Πρώτη Αγάπη του Τουργκένεφ είναι μία μικρή νουβέλα που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν την κλασική ρωσική λογοτεχνία. Για όσους δεν ξέρουν πολλά για το είδος μπορεί να αποτελέσει μία καλή, σύντομη εισαγωγή μια και είναι ένα από τα βασικά κείμενα που διδάσκοντα οι μαθητές στην πρώην Σοβιετική Ένωση ενώ η έκδοση που έχω εγώ αποτελείται από μόλις 102 σελίδες.

Ο Τουργκένεφ διηγείται την ιστορία ενός μικρού και πλούσιου Ρώσου που ερωτεύεται μία μεγαλύτερή του κατά κάποια χρόνια γειτόνισσα, μία ξεπεσμένη απένταρη πριγκιποπούλα. Δυστυχώς όμως για το παλικαράκι μας αυτή καταλήγει ερωμένη του πατέρα του. Μέσα από τις λιγοστές σελίδες του βιβλίου ο Τουργκένεφ εξερευνά τις προκαταλήψεις και τους αυστηρούς κοινωνικούς περιορισμούς της κοινωνίας της εποχής του πάντα με συμπάθεια σε όλους – σχεδόν- τους ήρωές του.

* Η έκδοση της λατρεμένες Penguin αποτελεί μέρος της σειράς Great Loves, 20 βιβλίων που περιέχουν κάποιες από τις κλασσικότερες ιστορίες αγάπης που έχουν γραφτεί ποτέ.

No comments: