29/07/2007

Jill Kargman – Momzillas




Η νεοϋορκέζικη εκδοχή του «Μαμάδες Βορείων Προαστίων». Αυτό σημαίνει καταρχήν πως μιλάμε για πραγματικά αστρονομικά πλούσιους ανθρώπους οπότε εάν θέλετε χρησιμοποιείτε το βιβλίο και σαν οδηγό στα καλύτερα καταστήματα της Νεάς Υόρκης.

Στην ελληνική εκδοχή της ίδιας πάνω κάτω ιστορίας, οι μάνες κάνουν απλώς ότι μπορούν για να ξεφορτωθούν τα παιδιά τους. Στην Νέα Υόρκη από την άλλη αυτό συνδυάζεται με μία πρωτοφανή μανία να αποκτήσουν τα παιδιά τους την καλύτερη μόρφωση από όλα τα υπόλοιπα.

Κατά τα άλλα πρόκειται για ένα ευχάριστο βιβλίο που απέχει πολύ από την αριστουργηματική λογοτεχνία αλλά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο και διδακτικό για εμάς τις μαμάδες οι οποίες, έστω και χωρίς να το θέλουμε, γινόμαστε πολλές φορές εξαιρετικά ανταγωνιστικές.

Επίσης είναι ένας ύμνος στην υπομονετική νύφη που δε βγάζει κουβέντα ότι και να της κάνει -η άθλια στην περίπτωση της ηρωίδας Hannah - πεθερά για να μην τα χαλάσει με τον άνδρα της. Να συγκρατήσω το παράδειγμα γιατί σε αυτό το θέμα τώρα τελευταία έχω υποτροπιάσει.

*Μια κοριτσίστικη και καλόγουστη έκδοση της Harper.
Εάν πέσει στα χέρια σας διαβάστε τα απίστευτα ευχαριστήρια που συμπεριλαμβάνουν από τις γυναίκες της οικογένειας Heinz – όπως κέτσαπ, μαγιονέζα κλπ – μέχρι τη Britney Spears!

No comments: